088 011 5300 | Zendmastweg 8| 9405 CE | Assen info@yard-it.nl

Yard IT

Wie is

Yard IT

Over yard IT

YARD-IT B.V. is op 18 februari 2002 opgericht door Rob Wierenga. Rob, zelf een techneut pur sang, werkte indertijd voor een grote Scheepswerf als netwerkbeheerder. In deze functie werd hij door meerdere bedrijven benaderd voor hen de ICT zaken op te pakken. In samenspraak met de Scheepswerf is toen besloten deze activiteiten nader uit te breiden en onder te brengen in een nieuwe B.V. genaamd YARD-IT. De naam, afgeleid van Shipyard. gaf mooi de synergie tussen de twee bedrijven aan. Na een jaar was er de intentie dat Rob het bedrijf volledig over zou nemen en dit geschiedde ook zo. Na een aantal jaar bij de Scheepwerf ingezeten te hebben, is YARD-IT verhuisd naar Gieterveen. Vanuit hier werd het bedrijf verder uitgebreid en bestond het uit drie personen. De activiteiten van YARD-IT bestonden voornamelijk uit het bieden van allerlei ICT oplossingen van traditioneel netwerkbeheer tot opensource en maatwerk oplossingen.

In een vroeg stadium herkende Rob de trend van Het Nieuwe Werken en de opkomst van hosted diensten. Hij maakte de strategische keuze zijn omgeving en de dienstverlening dusdanig in te richten om optimaal op deze nieuwe trend in te kunnen spelen.

Zo werd er een beveiligde private cloud omgeving ontwikkeld in twee verschillende datacenters in Nederland. “Men wil weten waar hun bedrijfsdata daadwerkelijk staat opgeslagen. Bij voorkeur ergens in Nederland, en zeker niet in China, of een andere locatie ter wereld”, aldus Rob.

De twee omgevingen zijn volledig redundant uitgevoerd. Dit betekent dat indien er zich een calamiteit voordoet op locatie A waardoor de omgeving niet meer (volledig) werkt; locatie B inspringt en doordraait. Hierdoor wordt down time geminimaliseerd.

De tijd van het traditionele netwerkbeheer voorbij. Inmiddels is YARD-IT met zeven ICT professionals gevestigd in een eigen pand aan de Vlintenstraat in het Drentse Gieten. De hedendaagse ICT oplossingen van YARD-IT richten zich volledig op het verlenen van private cloud diensten voor de zakelijke markt. “We zien dat werknemers tegenwoordig inspraak willen hebben op waar en wanneer ze hun werk uitvoeren. Men wil makkelijke en veilige toegang of dit nu vanaf een telefoon, PC of een tablet is. Men wil standaard Office en e-mail onder één login geregeld hebben, maar ook de mogelijkheid hieraan maatwerk applicaties toe te voegen. Met onze YARD oplossing kan dit, gemakkelijk en betaalbaar”, aldus Rob Wierenga.

Schuiven naar boven